Külföldi matricák

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban osztrák autópálya-matrica is vásárolható. 


Osztrák matricák*

Az osztrák matricák érvényessége a 10 napos változat esetében a kiválasztott dátumtól számított 10 egymást követő nap, a 2 hónapos esetében a kiállítás napjától számított 2 hónap, valamint az éves esetében az előző év december 01-jétől a tárgyévet követő év január 31-ig terjedő időszak. A lakókocsi, utánfutó nem matricaköteles. 

2004. január 1-jétől a 3,5 t összes tömeget meghaladó gépjárművek számára bevezették a használattal arányos elektronikus díjszedési rendszert. Ehhez szükséges, hogy a fizetős szakaszokon közlekedő autóbuszok és tehergépjárművek rendelkezzenek a díjszedést lehetővé tevő fedélzeti egységgel (Go-Box).

 KATEGÓRIA

10 NAPOS

2 HÓNAPOS

ÉVES

 Motorkerékpár2 180 Ft5 490 Ft14 470 Ft
 Személygépkocsi (<3.5t)3 740 Ft10 970 Ft36 480 Ft

* az ASFINAG, az osztrák autópálya-kezelő által meghatározott árak 

Szlovén matricák

Szlovéniában is bevezették az e-matrica rendszert. A szlovén e-matrica rendszerről bővebb információ, továbbá e-vignetta vásárlási lehetőség az alábbi honlapon áll rendelkezésre: https://evinjeta.dars.si/

A szlovén éves autópálya-matricák az adott évet megelőző év december 1-től az adott évet követő év január 31-ig (14 hónapig) érvényesek. A heti autópálya-matrica érvényessége a vásárló által megjelölt naptól kezdve 7 egymást követő naptári napig tart. A havi autópálya-matrica a vásárlás pillanatától (elővásárlásra nincs lehetőség) a következő hónap azonos napjáig, illetve ha a következő hónapban nincs ilyen nap, akkor a vásárlást követő hónap utolsó napjáig érvényes. A féléves autópálya-matrica a vásárlás napjától számított 6 hónapig érvényes, és csak motorkerékpárra vásárolható.

Szlovén autópálya-matricát társaságunk nem forgalmaz. 

Szlovák e-matrica

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy Szlovákiában 2016. január 1-től  e-matricás útdíjszedési rendszer került bevezetésre. A NÚSZ ügyfélszolgálatain jelenleg nincs lehetőség a szlovák e-matrica megváltására. További információk találhatók a szlovák útdíjszedő honlapján, amelyen keresztül a vásárlás is lehetséges.

Cseh e-matrica

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy Csehországban 2021. január 1-től  e-matricás útdíjszedési rendszer került bevezetésre. A NÚSZ ügyfélszolgálatain jelenleg nincs lehetőség a cseh e-matrica megváltására. További információk és vásárlási lehetőség.

 

Az aktuális külföldi autópályadíjakkal kapcsolatban belföldről és külföldről magyar nyelven 0-24 órában, angol nyelven minden nap, német nyelven hétköznap 8-16 óráig érdeklődhet az alábbi elérhetőségen:

+36 (36) 587-500