Túl az 1 millió darab éves matricán

A legtöbben az utolsó két napra hagyják a vásárlást

Január utolsó hetében több mint 1 millió darab éves – országos és megyei – e-matrica talált gazdára. A megyei matrica továbbra is a szezon slágerterméke, ugyanakkor a drágább országos matricából idén sokkal többet vesznek az autósok.

Az elmúlt esztendők tapasztalatai azt mutatják, hogy az egész évben eladott éves jogosultságok körülbelül felét ebben az időszakban, január végéig vásárolják meg az autósok.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. eddig mintegy 290 ezer darab éves országos és 790 ezer éves megyei matricát adott el. „Továbbra is a megyei matrica az idény slágerterméke, de egyre többen vásárolják a hosszabb utazásra lehetőséget adó országos változatot. Megyei matricából 2 százalékkal, az országosból 9 százalékkal többet adtunk el, mint az előző szezonban” – közölte Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.   

A NÚSZ Zrt. a matricák gyors megvásárlásához az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja. Ez az egyetlen olyan elektronikus felület, ahol csak a matrica árát kell megfizetni a vásárláskor. Máshol a felszámolt kényelmi díj több száz, esetenként akár több ezer forintra is rúghat.